Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@23:14:17 GMT

پیش بینی وقوع زلزله در یاسوج منشأ علمی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۹۳۵۳

پیش بینی وقوع زلزله در یاسوج منشأ علمی ندارد

سید روح الله تقی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس تئوری های علم زمین شناسی زمان، مکان و شدت دقیق زلزله هرگز قابل پیش بینی نیست و پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز توانایی پیش بینی دقیق وقوع آن را ندارند.
وی افزود: چنانچه در فضای مجازی یا شبکه های اجتماعی از قول یک دانشمند زمین شناسی وقوع زلزله مطرح شد به هیچ وجه منشأ علمی نداشته و انتشار دهندگان چنین مطالب غیرواقعی اهداف دیگری را دنبال می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران بیان کرد: ایران در کمربند لرزه خیز آلپ - هیمالیا قرار دارد و دارای گسل های فعال درون قاره ای است.
تقی زاده عنوان کرد: به همین دلیل روزانه تعداد زیادی زلزله محسوس و نامحسوس در کشور رخ می دهد که تعداد آنها هر سال در اوایل فصل سرد یا ابتدای فصل گرم بیشتر می شود.
وی ابراز داشت: ایران سامانه های گسلی فراوانی دارد که یکی از مهمترین آنها سامانه گسلی زاگرس با گسل های اصلی و فرعی متعدد است.
استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران گفت: سامانه گسلی زاگرس از مرز ایران و عراق در مریوان آغاز می ‌شود و تا شمال بندرعباس به طول حدود یک هزار و 500 کیلومتر کشیده شده و طولانی‌ ترین سامانه گسلی ایران شناخته می‌ شود.
تقی زاده اظهار داشت: سامانه گسلی زاگرس با روند شمال غربی - جنوب شرقی و شیب تند گاهی به طور عمودی مشخص می شود و برخی اوقات نیز به صورت معکوس عمل کرده است.
وی افزود: این سامانه گسلی به ویژه در نواحی لرستان تا مریوان و سردشت تا شمال هرمزگان ادامه دارد و دنباله آن در امتداد جنوب غربی از نواحی فارس می گذرد.
استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران بیان کرد: یکی دیگر از سامانه های گسلی مهم زاگرس که کهگیلویه و بویراحمد را نیز دربرمی گیرد گسل قطر - کازرون است.
تقی زاده عنوان کرد: طول آن حدود 500 کیلومتر است و روند تقریبی شمالی - جنوبی دارد و از نوع گسل ‌های راستگرد است.
وی ابراز داشت: این گسل سبب جابه جایی منطقه زاگرس و سکوی عربستان شده و مرز سکوی عربی با زاگرس را مشخص می‌ کند.
استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران گفت: این سامانه گسلی دارای چند قطعه است که از جمله آنها می‌ توان به قطعات گسل برازجان، کنارتخته، کازرون و دنا اشاره کرد.
تقی زاده اظهار داشت: زمین ‌شناسان بر این باورند که گسل قطر - کازرون تغییراتی را در کف خلیج فارس ایجاد کرده اما اطلاعات زیادی در مورد این تغییرات موجود نیست.
وی با بیان اینکه زلزله به معنای شکست ناگهانی سنگ های درون زمین و آزاد شدن انرژی است، افزود: به نظر می رسد که به دلیل وجود گسل دنا، شکست ناگهانی سنگ ها در این ناحیه و آزاد شدن انرژی زمین حرکت اصلی شکست سنگ ها در همان 2 زلزله اصلی شهرهای یاسوج و سی سخت با بزرگی 5.2 و 4.8 ریشتر انجام شده است.
استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران بیان کرد: انرژی باقیمانده ناشی از حرکت پایانی سنگ های شکسته در قالب پس لرزه ها با شدت کمتر تا حدود چند ماه آینده در حال تخلیه شدن بوده و بر اساس علم زمین شناسی محال است که زلزله ای با شدت بیشتر از زلزله های رخ داده به وقوع پیوندد.
تقی زاده عنوان کرد: وقوع همین پس لرزه های مکرر اصلی نشان دهنده تخلیه انرژی درون زمین است و هر چه قدر تعداد این پیش یا پس لرزه ها بیشتر باشد احتمال وقوع زلزله با شدت بیشتر را کمرنگ می کند.
وی ابراز داشت: چنانچه در نواحی دارای گسل به مرور زمان زلزله های با شدت کم رخ دهد احتمال وقوع زلزله شدید بسیار کمتر است و انرژی درون زمین در قالب زلزله های خفیف تخلیه می شود.
استاد دانشگاه در رشته زمین شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران گفت: زلزله های اخیر شهرهای یاسوج و سی سخت متوسط مقیاس بوده و پس لرزه های آن نیز کمتر بوده و احتمال پس لرزه های دیگر با بزرگی زیر 4.5 ریشتر نیز در آینده وجود دارد.
تقی زاده اظهار داشت: تاریخچه لرزه ای شهرهای یاسوج و سی سخت گویای رخ ندادن زلزله های مهیب و خطرناک است و به دلیل وجود لایه نمکی و شبه پلاستیکی در زیر پوشش رسوبی از زلزله های مهیب در امان خواهد بود.
وی افزود: نباید از وجود زلزله های متوسط مقیاس غافل بود و باید بر بسترهای پایدار و ساخت و سازهای مهندسی جدیت داشت به طوری که زلزله بر آنها اثر تخریبی چندانی نگذارد.
تقی زاده عنوان کرد: باید با تسطیح بستر زمین، رعایت اصول فنی و مهندسی در ساخت و سازها و زهکشی مناسب شرایط لازم برای زندگی در منطقه زاگرس را رقم زد و به شایعات بی اساس و عوام فریب توجه نکرد.
از12 اردیبهشت امسال تاکنون 48 زلزله و پس لرزه به بزرگی 2.5 تا 5.2 ریشتر در شهرهای یاسوج، سی سخت و چیتاب رخ داده که حدود 260 مصدوم داشته اند.
7535/1662
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 ایران و عراق جنوب شرقی زلزله زمین کهگیلویه و بویراحمد روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۹۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند